Pista de bob din Ghimes!

In frumoasa vale a Ghimesului, in localitatea Lunca de Sus, la o distanta de 30 km de Miercurea Ciuc, langa drumul national 12A care leaga Transilvania de Moldova, in valea raului Trotus s-a infiintat cea mai mare pista de bob din tara.

Este un program exceptional de timp liber, aceasta activitate fiind adecvata si pentru team-building.

Pe langa faptul ca adrenalina atinge cote inalte, participantii vor avea parte in experiente unice in timpul parcurgerii pistei. Acestia se pot afla in niste situatii in care s-ar fi putut afla personajele cartilor sau filmelor de aventuri preferate.

Boburile sunt fixate pe patru tevi separate, astfel rularea are loc in conditii de siguranta maxima. Fiecare pasager poate micsora (sau mari) viteza bobului care franeaza automat la atingerea vitezei de 45 km/h, astfel garantand parcurgerea pistei in conditii de siguranta.

Pista a fost construita la o altitudine de 940-1060 de metri, diferenta de nivel fiind 120 de metri. Boburile (impreuna cu pasageri) sunt transportate la cel mai inalt punct al pistei cu ajutorul unui lift. Dotarile, amplasarea si frumusetea pistei ofera o experienta de neuitat iubitorilor de viteza.

Am incercat-o si putem sa spunem: desi este nevoie de putin curaj inainte de coborare, parcurgerea celor 1200 de metri ofera o experienta de neuitat. La urcarea in bob ne sunt oferite informatii detaliate privind utilizarea acestuia: oprirea pe pista este interzisa, prin impingerea in fata a celor doua manete aflate lateral putem mari viteza, iar cu tragerea in spate a acestora viteza se micsoreaza, iar distanta obligatorie fata de bobul din fata este de 25 de metri. Boburile sunt urcate la punctul de plecare cu ajutorul unui lift. La prima coborare am fost precauti, mai ales atunci cand bobul s-a accelerat si s-a inclinat in curbe, dandu-ne senzatia ca vom zbura de pe pista. Insa bobul este sigur, putem cobori o pista foarte bine realizata pe care se afla chiar si un tunel. Le-a placut si copiilor, deci este o experienta extraordinara pentru iubitorii de viteza si adrenalina.

Complexul dispune de parcare privata. Turistii infometati pot savura specialitati extraordinare servite in restaurantul complexului.

Date tehnice:

40 de boburi de doua persoane.
Pista de urcare de 600 de metri.
Coborare extrema pe 1200 de metri, 120 de metri de diferenta de nivel.
Viteza maxima cca. 45 km/h.
Pe pista sistemul eficient de franare este actionat manual, iar la sfarsitul pistei are loc o franare automata.

– Distanta obligatorie fata de bobul din fata: 25 de metri
– Dupa fiecare coborare va rugam parasiti sania si luati loc din nou la coada. Va multumim pentru intelegere.

Program: zilnic intreorele 09-21

Preturi:
Copii (intre 03-14 ani) 12 lei – 1 coborare
Adulti 15 lei – 1 coborare

Copiii cu inaltime peste 120 cm pot cobori si singuri. (nu exista limita de varsta) Este interzisa utilizarea pistei copiilor sub 3 ani. Copiii peste 3 ani pot cobori pista doar insotiti de un adult.

Biletul este valabil numai pentru o singura persoana. Biletul este valabil 15 de zile si nu poate fi returnat. 

Contact:

Tel: 004-0266 339142, 004-0733 009838
Facebook: skigyimes
Web: www.skigyimes.ro